Hyttemarkedet – årets første halvdel

av senioranalytiker Carl Christian Mathiesen.

Skrevet Av Prognosesenteret

Rekordtall for oppussing av hus og hytter

Summen av norske husholdningers pengebruk på oppussing og renovering av boliger og fritidsboliger slo alle rekorder i 2020, og passerte for første gang 100 milliarder kroner. Samtidig noteres rekorder både for bolig- og hyttepriser – er det noen sammenhenger her?

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye

Økt interesse for utleie av fritidsbolig

Historisk har norske eiere av fritidsboliger sagt et rungende "nei" til utleie. Bare 6 % sier at de har leid ut fritidsboligen sin, og skattelistene viser at mindre enn 2 % oppgir eventuelle leieinntekter i selvangivelsen. Nye tall viser imidlertid at dette bildet er i ferd med å endres.

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye

Kraftig hopp i antall bruksdager på hytta

Antall bruksdager på hytta steg kraftig gjennom koronaåret 2020. Totalt antall dager vi tilbrakte på hytta steg fra ca. 50 dager i 2019 til hele 59 dager i 2020.

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye

Fjellhyttene troner på pristoppen

Fjellhytter (over 800 moh.) kostet i snitt 3,1 mill. kr. i 2020. Per medio mars har prisene lagt på seg ytterligere 10 %, slik at gjennomsnittsprisen for slike høytliggende hytter nå har passert 3,4 millioner. Aller dyrest er hyttene som både ligger høyt og ved et alpinanlegg.

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye

Økende prispress i fritidsboligmarkedet

Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig endte opp på 2,32 millioner i 2020 – en vekst på hele 8,2 % fra 2019. Per medio mars 2021 noterer vi en ytterligere vekst på 4% (2,42 millioner).

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye